Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Γιαννάκης Κολοκασίδης

Πρόεδρος

 

Κώστας Γουλιάμος

Αντιπρόεδρος

Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Γουλιάμος είναι ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι παράλληλα Γενικός Γραμματέας της Συνόδου των Πρυτάνεων και, συνάμα, εκπροσωπεί την Κύπρο στο Συμβούλιο της Ευρώπης στην Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας, ενός συγκριτικού ερευνητικού προγράμματος το οποίο για τη μεθοδολογία και τη συλλογικότητά του κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο Descartes. Διετέλεσε, επίσης, επί διετία εκλεγμένος Γραμματέας του διαπανεπιστημιακού και διεπιστημονικού Ινστιτούτου RUSELC στον Καναδά. Με βάση το έργο που έχει γράψει μαζί με το συνάδελφό του Καθηγητή στο Παν/μιο της Αλμπέρτα W. Anselmi, το πανεπιστημιακό περιοδικό “University of Toronto Quarterly” τους κατέταξε στους «επίγονους της Σχολής της Φρανκφούρτης». Μέρος της εργασίας του έχει μεταφραστεί στα Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Σλοβακικά κ.λ.π. Από το 1980 που ερευνά και διδάσκει σε πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, έχει εκδώσει με κριτική προσέγγιση ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, κεφαλαίων και άρθρων. Ο Καθηγητής Γουλιάμος συμμετείχε επιπλέον στη σύνταξη δύο παγκοσμίων εκθέσεων για τα «ΜΜΕ, τον πολιτισμό και την επικοινωνία» που εκδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το International Institute of Communication. Το πρόσφατο βιβλίο του ( μαζί με τον Δρα. Χρ. Κασιμέρη) είναι το‘The Marketing of War in the Age of Neo-Militarism’, published by Routledge - Series: Routledge Advances in Sociology, 2012).
 

 

Κωστάκης Κωνσταντίνου

Γραμματέας

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου γεννήθηκε το 1963 στη Λευκωσία και κατάγεται από το χωριό Aστρομερίτης. 
Σπούδασε στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών και Κοινωνικής Διοίκησης Bουλγαρίας και είναι κάτοχος ΒΑ, MA Φιλοσοφίας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο "Kλίμεντ Oχριτσκι" της Σόφιας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Διδάκτορα Κοινωνιολογικών Επιστημών από την Ακαδημία Επιστημών της Βουλγαρίας. 


Kατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Καθηγητή στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Frederick University και είναι Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας. Από το 1995 μέχρι το 2008, εργάσθηκε στο Frederick Institute of Technology αρχικά στη βαθμίδα λέκτορα και στη συνέχεια στις βαθμίδες του Επίκουρου και Αναπληρωτή Καθηγητή Κοινωνικών-Πολιτικών Επιστημών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας, μέλος της Aκαδημαϊκής Επιτροπής του Frederick Institute of Technology και μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Frederick University.


Διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από τον Ιούνιο του 2006 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Kύπρου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημοσιογράφων και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων. Έγραψε βιβλία επιστημονικά κείμενα, αναλύσεις, άρθρα και ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στην Kύπρο και το εξωτερικό.  Πήρε μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια στην Kύπρο και το εξωτερικό, όπου κατέθεσε εισηγήσεις και έκανε παρεμβάσεις. Από το Φεβρουάριο του 2007 μέχρι τον Ιούλιο του 2009 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού Plus TV. Aπό το 1995 μέχρι το 2006 εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα "Xαραυγή". Συμμετείχε σε πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό για κάλυψη συνομιλιών για το Kυπριακό, θεμάτων της Eυρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς πολιτικής.

 

Γιάννος Κατσουρίδης

Επιστημονικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Ο Γιάννος Κατσουρίδης γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Αποφοίτησε από το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου το 1998 και από το πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου του Cardiff το 1999. Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η διατριβή του είχε θέμα το πρώιμο κομματικό σύστημα της Κύπρου επί Αγγλοκρατίας. Παράλληλα, είναι Visiting Fellow στο Ινστιτούτο Κοινοπολιτειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κάτοχος του Early Career Fellowship 2011-12 της Βρετανικής Σχολής Αθηνών και διδάσκει ως ειδικός επιστήμονας στο Τμήμα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει γράψει επιστημονικά άρθρα για το κομματικό σύστημα της Κύπρου, την πολιτική συμμετοχή και την πολιτική ελίτ και έχει παρουσιάσει άρθρα σε επιστημονικά συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το πρώτο του βιβλίο με θέμα την ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου βρίσκεται υπό έκδοση από τον εκδοτικό οίκο I. B. Tauris. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την κυπριακή πολιτική, τα πολιτικά κόμματα και τα κομματικά συστήματα, τις μορφές πολιτικής συμμετοχής και ζητήματα θεσμών και λειτουργίας της Ε.Ε. 

Νίκος Κουζουπής

Νίκος Μούδουρος

 

Θωμάς Αντωνίου

Ο Θωμάς Αντωνίου σπούδασε Λογιστική και Χρηματιστικά στο Πανεπιστήμιο του Βορείου Λονδίνου μεταξύ των ετών 1991 - 1995. Εργάστηκε σε διάφορες διευθυντικές θέσεις από το 1995 μέχρι το 1999 και ως σύμβουλος επιχειρήσεων από το 1999 μέχρι σήμερα.

Είναι πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ και της Εμπορικής Εταιρείας Αμμοχώστου. Είναι Γενικός Διευθυντής της εταιρείας «Act Financial Research& Consulting Ltd» και μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Laiko Holdings Ltd, του Ινστιτούτου Ερευνών Προμηθέας, και σε αριθμό άλλων επιχειρήσεων. Διετέλεσε μέλος της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ).


Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπήρξε σύμβουλος σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, του χονδρεμπορίου, του λιανεμπορίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ανάπτυξης γης, της εμπορίας LPG, φαρμακεμπορίας και ξυλεμπορίας. Ενδεικτικά, υπήρξε σύμβουλος σε επιχειρήσεις του χρηματοπιστωτικού τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ανάπτυξης γης, του λιανεμπορίου, της εμπορίας LPG, της ξυλεμπορίας του Ομίλου Λαϊκού, της ΕΣΕΛ-ΣΠΟΛΠ Λτδ, της Synergaz, συνεργατικών εταιρειών μείζονος Λεμεσού και άλλων.

Χρίστος Χριστοφίδης

Ο Χρίστος Χριστοφίδης γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου στις 20 Ιουνίου 1974. 
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου απέκτησε πτυχίο Επιστημών της Αγωγής και πτυχίο Πολιτικών Επιστημών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Κοινωνιολογία από το Πανεπιστήμιο του Warwick στην Αγγλία και μεταπτυχιακού τίτλου στην Κοινωνική και Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. 
Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας (2008-2013). Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ. 
Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ, Πρόεδρος της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ), Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φοιτητικής Ένωσης Πανεπιστημίου Κύπρου (ΦΕΠΑΝ) και του Συνδέσμου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Πάμπος Χρυσοστόμου

     Ανδρέα Παπακώστα 1, 1037, Καϊμακλί, Λευκωσία, Κύπρος /  τηλ. 22432111 / φαξ. 22432112 / info@inep.org.cy

  • w-facebook
  • Twitter Clean